Mijn land kent één theater, het Nationaal Theater. Een mooi statig monumentaal gebouw in onze hoofdstad Brains. Het is een klassiek-modern gebouw in renaissance stijl met vrolijke kleuren en magische en speelse figuren erin verwerkt. Meerdere keren per dag zijn er voorstellingen in ons Nationaal Theater. Alle voorstellingen worden vastgelegd door camera’s met onze beste geluidsapparatuur en rechtstreeks uitgezonden in de huiskamers van onze burgers. Overal in het land kunnen ze deze magistrale voorstellingen meebeleven.

De belangrijkste groep performers worden gevormd door ons Nationaal Dansteam. Een deel van hun voorstellingen zijn vooraf ingestudeerd. Daarnaast laten ze een paar keer per dag een improvisatiestuk zien. In deze impro-voorstellingen verwerken ze de belangrijkste events die er in ons land op dat moment plaatsvinden. De ene keer zijn het blije speelse dansen, de andere keer een opzwepende explosie van frustratie of een melodramatische dans waar iedereen een traantje bij wegpinkt. Ook ik sta regelmatig op het podium als ’s Lands Eerste Verhalenverteller. Met mijn verhalen neem ik mensen mee in alle avonturen binnen en buiten ons land.

Dit Nationaal Theater nu, is gevestigd in de wijk Cerebellum. Wie zich de start van dit verhaal nog goed herinnert, voelt de bui misschien al hangen. Die zeldzame tumorplant loopt langs ons mooie Theater. Ondanks dat hij het gebouw zelf nog niet beschadigt, heeft de plant wel lange wortels onder de grond, die het Theater iets wankeler maken. Deze wortels zijn over de jaren gegroeid en maken het spelen in het Theater uitdagender dan het geweest is. Het is belangrijk voor onze dansers om goed uitgerust te zijn en lekker in hun vel te zitten, om goed te kunnen blijven dansen op het podium waar ze zo trots op zijn. Op sommige dagen worden ze duizelig en misselijk tijdens hun voorstelling. Dat maakt ons een beetje verdrietig. Het Nationaal Theater speelt zo’n belangrijke rol in ons leven. We vertoeven er graag om met elkaar expressie te geven aan alles wat ons leven te bieden heeft. We werken om het effect van die wortels heen en maken het waar nodig onderdeel van onze voorstelling. Want, zoals altijd, the show (and life) must go on!