Hoi, ik ben Esther!

 

Er zijn 3 dingen waar ik blij van word:

  1. creaties tot leven brengen,
  2. eigenheid zichtbaar maken en
  3. anderen inspireren met mijn speelsheid en interesses

Werk, overige projecten, hobby, privé, op deze site breng ik het samen!

Campagne #ikbennietdeuitzondering

Om verschillende redenen kwam ik in de bijstand en merkte ik hoe een deel van de maatschappij daarmee omgaat. Hoe er tegen mensen met een bijstandsuitkering aangekeken wordt. Zelf ben ik zo actief als mijn lichaam me toelaat. Mijn omgeving leek te denken dat de meeste mensen in de bijstand echt niet zo zijn als ik. Het intrigeerde me en ik wilde graag andere mensen inspireren om ook voor hun verhaal uit te komen. Er zijn veel meer mensen als ik! City Deal Impact Ondernemen was enthousiast over mijn plan en besloot er een campagne op uit te zetten. Ben je nieuwsgierig, klik dan hieronder om verder te lezen!

PTEN – mijn verhaal met tumoren, fantasy style

Eind februari 2022 werden er een paar tumoren bij me ontdekt, die vermoedelijk samenhangen met een afwijking in het PTEN gen. Een behoorlijke rollercoaster volgde sindsdien. De afwijking werd lang Cowden syndroom genoemd, tegenwoordig gebruikt men ook PHTS (PTEN hamartoom tumor syndroom). Hamartoom is een goedaardige tumorachtige massa, kwaadaardige tumoren kunnen ook optreden bij dit syndroom, naast allerlei andere symtpomen waar ik veel van herken. Ik sta op de wachtlijst om getest te worden op deze genafwijking. Ik ben in fantasievorm een verhaal begonnen om voor mezelf op een speelsere manier alles een plekje te geven. De eerste mensen die het gelezen hebben reageren enthousiast, dus ga ik de stukjes verhaal hier voor jullie verzamelen!

Het leven is net een theater

Het leven is net een theater. Je hebt een script waarin staat wie je ongeveer bent. Wat je leuk vindt en wat niet. En waar je graag naar toe wilt. Je script geeft ook aan wie je tegenspelers zijn. Zij hebben ieder hun eigen script. Met hun eigen beschrijvingen, wensen en richtingen. Soms speel je verschillende verhaallijnen uit. Met elkaar. Op hetzelfde toneel. Dan moeten we improviseren. Op elkaar reageren. We weten niet wat er in het script van de ander staat. De toneelmeester probeert het stuk interessant te maken. We houden immers van drama. De toneelmeester gooit special effects jouw kant op om het verhaal te sturen en laat de souffleur jou zinnen voorzeggen die je in de war brengen. Het publiek roept BOEH of HOERA! Naar links! Nee, ga rechts!