In de zorg

Voordat ik bij Stichting BAS (Bredase Aangepaste Sporten) kwam heb ik vooral in de zorgsetting gewerkt. Eerst als assistent begeleider bij Amarant. Ik had hier niet specifiek een opleiding voor en heb me het werk vooral in de praktijk eigen gemaakt door goed mijn collega’s te observeren. Ik werkte hier een half jaar fulltime tussen twee studies in. Daarna ben ik hier vakantiewerk blijven doen en heb ik nog anderhalf jaar gewerkt nadat ik van de universiteit was afgestudeerd.

Mijn liefde voor de doelgroep mensen met een verstandelijke handicap is in deze tijd ontstaan door de puurheid, warmte en enthousiasme van veel cliënten. Toch was dit uiteindelijk niet mijn werk en wou ik meer. Meer ook cognitief bezig zijn en plannen uitwerken om nieuwe mogelijkheden te realiseren. Ik ben een nieuwe studie begonnen en kreeg de gelegenheid om bij CIZ te gaan werken als indicatiesteller. Ik kwam bij het team Zintuiglijke Handicap. Erg leuk om me voor deze specifieke groep in te mogen zetten, met name omdat de beleidsregels steeds net iets anders voor ons uitpakten en we dat als team steeds moesten uitzoeken. We hadden ook een adviserende functie voor andere teams hoe de hulpvraag van deze doelgroep te interpreteren.

Ter vervanging van zwangerschapsverlof heb ik nog gewerkt bij SOVAK als medewerker cliëntservice. Naast de cliëntadministratie verwerkten we ook de binnenkomende indicaties. Erg leuk om eens aan de andere kant van het indicatieproces werkzaam te zijn. De cliëntservice was uiteraard ook de telefonische toegangspoort van de organisatie. Leuke ervaring. Een van de deelnemers van Stichting BAS kwam met haar dagbestedingsgroep wekelijks op het hoofdkantoor langs. Als ze me zag kreeg ik altijd een dikke knuffel. Zo leuk om ook daar de mensen tegen te komen waarvoor we ons dagelijks inzetten.

Nu bij Stichting BAS komen mijn sport- en bewegingsgerelateerde opleidingen goed samen met mijn liefde voor de mensen. Er is een mooie combinatie van praktijk en van het werken achter de schermen om nieuwe projecten uit te werken. Stichting BAS is wel een zeer kleine organisatie, waar ik ook grenzen ervaar. Het lijkt me geweldig om mijn ervaring verder uit te kunnen bouwen in een grotere vergelijkbare organisatie!