Heb jij het lef om te stralen? In welke situatie dan ook? Xandra van Hooff omschrijft het mooi: “Als je jezelf kent dan kun je in elke situatie stralen. Hoe vreemd, uitdagend of absurd het ook lijkt.” 

Deze week heb ik de opleiding Het Lef om te Stralen afgerond van The School of Play. Uitdagend speels traject met een volle toolbox voor het ontdekken van je talenten en drijfveren, waar jij echt van ‘aan’ gaat. Waar gaat jouw lichtje van branden? De antwoorden die je nu verzinnen kunt en dan nog een paar lagen daaronder. Dáár ontstaat zoveel energie. 

In elke situatie stralen, hoe vreemd, uitdagend of absurd het ook lijkt. Laat dat maar aan Xandra over! Vooraf de vraag, neem wat verkleedspullen mee voor de eindopdracht. Wat ging het worden? Een presentatie bomvol absurde plaatjes. In vol ornaat en onvoorbereid. Vertel maar wat jouw verhaal is, waar jij voor staat. Aan de hand van steeds een nieuw plaatje. 

Ik had mijn dans-Wings meegenomen. Er mocht nog iets bij. In een opwelling vroeg ik de avond tevoren aan de dame van de B&B waar ik verbleef of zij misschien nog verkleedspullen had. Nou, dat had ze! (lang leve carnaval) Eén jurk vond ik gaaf. Die haren, oh mijn god! Die kleuren. Fel roze bij het rood van de jurk. Dat kan toch niet. En toch passen die haren ook bij mij. Vrolijk. Speels. Beetje gek mogen doen. Ging ik dit doen? Bovenin mijn hoofd riep een harde stem neehee. Vanuit mijn hart een zachter stemmetje ‘jawel… this is for you!’ 

Nou, daar stond ik. En stralen deed ik! Mooi certificaat rijker, een map vol oefeningen, uitwerkingen van mijzelf en vele lieve creatieve woorden van de medestudenten om nog lange tijd uit te putten! Dank je wel, Xandra, Sarina en alle medestudenten! 

Enne, die gekke foto’s, die ging ik toch niet openbaar delen? Tot ik me realiseerde dat met een goed verhaal ook ‘gekke’ foto’s waardevol zijn. Waar ga jij van stralen?