Grote Geest loopt door de Stad van Het Leven en neemt alles waar wat er om hem heen gebeurt. Observaties, Waarnemingen en Sensaties gaan naast Grote Geest lopen tot ze in de Analyse Straat komen bij de bak met oordelen en conclusies. Deze legt Grote Geest op de goed-fout weegschaal.

Wanneer fout het zwaarste weegt, komt Jan Strontschepper in actie. Hij schept al die fout-oordelen en kernovertuigingen in de motor van de traumaboot. De traumaboot begint te varen en heeft propellers die het water in beweging kunnen brengen tot woeste zeeën van schuld, schaamte, angst en afwijzing. Hoe woester de zee hoe harder de propellers blijven draaien en de traumaboot zich voortstuwt.
Wanneer je benedendeks gaat zitten, heeft die woeste zee iets minder vat op je. Pratend met een lief mens zal de berg stront naast Jan afnemen naarmate er meer verwerking, aandacht en afleiding ontstaan. Jan schept steeds minder stront in de motor, de propellers gaan langzamer draaien en de zee wordt rustiger. Tot de traumaboot stil komt te liggen. Grote Geest kan weer door de Straten van Het Leven gaan lopen.

Maar wees opmerkzaam. Grote Geest heeft nu namelijk Herinnering naast zich lopen. Herinnering aan deze laatste vaart van de traumaboot, kan de boot rechtstreeks terug in beweging brengen. Aardende Acties en Afleiding kunnen helpen de boot stil te laten liggen. Wanneer ook Aandacht en Opmerkzaamheid naast Grote Geest gaan lopen, kunnen zij mee sturen waar Jan de stront gaat scheppen. Langs de kade ligt een wijds veld waar de stront uitgesmeerd kan worden om als mest te dienen. Herinnering zal afscheid nemen en zich verplaatsen naar de goed-fout weegschaal om te kunnen bijdragen aan de stronthopen van nieuwe fout-oordelen.

Observaties, Waarnemingen en Sensaties kunnen de goed-fout weegschaal in de Analyse Straat ook voorbij lopen en samen met Acties andere straten gaan verkennen. Zo is daar de Straat van Verbinding, de Leuke Dingen Straat en de Creatiestraat. Bijzonder zijn ook de Speelse Straat, Magiestraat en Moedstraat. Na Moedstraat kom je op de Lef om te Stralen Markt, van waaruit ook de andere straten snel bereikbaar zijn.

Naarmate Grote Geest zich langer in deze wijk begeeft, gaat er een wind waaien van liefdevolle en vrolijke zaadjes. Wanneer deze zaadjes het veld langs de kade bereiken kan er iets bijzonders gebeuren. De zaadjes bloeien met de tijd uit tot mooie bloemen. Er zijn verschillende kleurrijke bloemen: Liefdebloemen, Vrolijke Bloemen, Zelfzorgbloemen, Acceptatiebloemen en nog veel meer! Wanneer de bloemen in bloei staan, stuur dan de Bijtjes van Aandacht langs het veld zodat ze hun stuifmeel kunnen verspreiden door jouw Stad van Het Leven. Naar welke straat zullen we nu lopen?