Onze expeditie begon toen tijdens een toeristische tocht door de hoofdstad Brains een aantal vreemde verschijnselen werden ontdekt. Dat is inmiddels al weer een half jaar geleden lieve mensen. Het was tijd terug te gaan naar onze mooie hoofdstad en te kijken hoe het ervoor stond. We waren vooral benieuwd naar de tumorplant naast ons Nationaal Theater.

Opnieuw maakten de experts gebruik van bijzondere apparatuur. Alle huiskamers in de stad zijn verbonden met het hoofdkwartier via grote schermen. Hierop kunnen we allemaal volgen wat er binnen en buiten ons land gebeurt, evenals de voorstellingen in ons mooie Theater. Terwijl ik met een van de specialisten een wandeling door de verschillende straten maakten, werden vanuit het hoofdkwartier alle huiskamers met elkaar verbonden tot een groot magnetisch veld. Door dit veld werden speciale drones van links naar rechts door de stad gestuurd om beelden te maken. Daarna gingen ze van boven naar beneden. Dat herhaalde zich een paar keer tot ze genoeg beelden verzameld hadden.

Tijdens onze wandeling hoorden we veel kabaal wanneer dat magnetisch veld geladen werd en de drones zich verplaatsten. Soms ging het bonzende geluid in trillingen door de straten en gebouwen heen. Op een afgesproken moment gooide de specialist een contrasterende vloeistof in een rivierstroom die langs alle rivieren in de stad leidt. Onze rivieren kunnen een warme damp afgeven die bijdraagt aan een aangename temperatuur. Met deze contrasterende vloeistof werd het even heel koud. Ik kreeg er de rillingen van! Gelukkig stroomde het snel door en werd de temperatuur na een paar minuten weer aangenamer.

Na deze enerverende wandeling ben ik even gaan rusten. Er gebeurden veel enerverende dingen in mijn land in deze periode! Na een weekje sprak ik de hoofdspecialist van de expeditie door Brains. Hij had gelukkig goed nieuws. De tumorplant bij het Nationaal Theater was niet gegroeid. Alles in onze hoofdstad zag er nog hetzelfde uit als 6 maanden geleden. Ik heb samen met het dansteam van het Theater een feestje gevierd!