Deze reis begon nietsvermoedend met een aantal toeristen, omdat er geen bijzonderheden verwacht werden. Inmiddels is er een expeditie op poten gezet met een aantal specialisten om te onderzoeken waar er mogelijk opvallende planten aan het groeien zijn. Hier zijn geen toeristen meer bij uitgenodigd. Als uw favoriete verhalenverteller hebben ze mij toegevoegd aan het expeditieteam, zodat ik u verslag kan doen van alle ontwikkelingen.

Vorige week zijn we terug gegaan naar de stadjes Speeksel en Klier. Hier waren ook bijzondere planten gespot. Op de rand van het stadje Speeksel zat de plant in een spleet tussen twee gebouwen. We hadden er een kleine drone naar toegestuurd om hem te bekijken. De plant zat echter achterin de spleet van het gebouw, waar het vrij smal werd. De drone kon niet dichtbij komen. Er was geen mogelijkheid die plant te onderzoeken of weg te halen zonder het gebouw te beschadigen. Dat was lastig. Op afstand leek het zeer op een tumorplant die de specialist in andere landen ook gezien had. Deze groeide traag. Hij zou over een half jaar nog een keer komen kijken. Zolang de plant niet teveel groeide, lieten we hem beter zitten.

Daarna gingen we door naar het stadje Klier. Ook hier was een aparte plant te zien. De specialist twijfelde of het eenzelfde tumorplant was of een meer voorkomende lymfeplant. Deze zat ook tussen twee gebouwen, maar minder ver naar achteren. Hij pakte zijn drone weer op en stuurde met de joystick richting de plant. Beetje naar links, naar voren. Niet tegen het gebouw aan. Ja, het lukte, hij hing nu boven de plant! Oh, wat gebeurde daar nu? Hij drukte op een knopje en er kwam iets onder de drone naar beneden, het leek wel, op een schaar! Hij zette een knipje in een tak van de plant en… we schrokken ons allemaal rot. We hoorden een schelle hoge toon. Wat was dat nu? Het leek van de plant te komen! Alsof hij pijn had! Dat maakte de specialist niet vaak mee. Er gebeurde nog iets bijzonders, er vloeide een sap uit de tak op de plek waar het knipje gemaakt was. De specialist nam het sap en een stukje van de tak mee om in het lab te laten onderzoeken. Hij belde me vandaag om me te vertellen wat het lab ontdekt had. De plant in het stadje Klier was geen tumorplant, maar een lymfeplant! Wat een opluchting, lymfeplanten zijn geen bedreiging voor de stad!

Waarschijnlijk gaat onze volgende expeditietocht naar het natuurgebied met de bijzondere Tweeling Bergen. Laten we hopen dat we geen nieuwe verrassingen tegenkomen, ik houd jullie op de hoogte!