Vandaag is het de Dag van de Ondernemer. Deze dag is door het MKB in het leven geroepen om ondernemers te bedanken voor hun lef en inzet. Voor wat zij betekenen voor de economie van Nederland. Op deze dag willen ze ondernemers bedanken en in het zonnetje zetten. Ik maak er gebruik van om de scharrelondernemers in het zonnetje te zetten. Wattuh? Wat voor ondernemers?

Scharrelondernemers zijn parttime ondernemers in een coöperatie, die ondernemen met behoud van hun uitkering. Mensen met een enorme passie en talenten die ze graag inzetten, op een voor hen haalbare manier. We dagen gemeenten uit om de randen van de wetten op te zoeken en te zoeken naar mogelijkheden. We zijn pioniers in het land, om te zorgen dat meer mensen de ruimte krijgen naar vermogen te ondernemen en zichzelf te ontwikkelen. We verdienen een deel van onze uitkering terug en zetten onze expertise in ten goede van de maatschappij.

Een bijstandsuitkering brengt een hoop vooroordelen en negatieve vibes met zich mee. Totdat mensen ons leren kennen. Onze passie en ons enthousiasme voelen. Onze drive om alle mogelijkheden te verkennen. Om volledig die ene passie uit te werken, of juist alles aan te pakken wat je aan kan pakken en zo je inkomen bij elkaar te verzamelen. Veel mensen vertrekken heel enthousiast als ze ons hebben leren kennen.

Daarom zet ik vandaag de scharrelondernemers in het zonnetje. Verbreed je horizon en zie dat er meer is. Dat iedereen kan bloeien, floreren en bijdragen in de juiste omgeving.

Aan alle scharrelondernemers, jullie zijn helden! Jullie zoeken naar mogelijkheden om het meeste uit het leven te halen, je passie te leven en bij te dragen aan jezelf en anderen. Het ondernemersschap is een behoorlijk ontwikkelingspad met ervaringen die je meeneemt naar welke kansen het leven allemaal nog brengen gaat. Met onze eigen bedrijven binnen de coöperaties vergroten we het landschap van het ondernemersschap en verrijken Nederland! Powerrrr!