Wie is Esther?

Na drie studies en drie banen belandde ik in de bijstand. Van jongs af aan had ik mijn uitdagingen, vanaf mijn puberteit begonnen duidelijke chronische klachten. In de loop der jaren nam dit steeds verder toe. Inmiddels blijkt dat ik geboren ben met het Cowden syndroom en autisme. Eigenlijk heb ik mezelf mijn leven lang uitgeput in een poging een normaal leven op te bouwen.

Op dit moment, eind 2023, heb ik twee tumoren in mijn hoofd en is mijn lijf nog aan het herstellen van een operatie aan mijn borst. Er is een hele riedel aan specialisten voorbij gekomen en testprotocollen zijn opgestart om eventuele nieuwe tumoren op tijd te kunnen ontdekken. Voorlopig zie ik mezelf als arbeidsongeschikt. Daar begin ik, ondanks mijn bijstandssituatie, gelukkig ook rust in te vinden!

Wat ik ook van jongs af aan al ben, is het zonnetje in huis. Speels, verwonderend, creatief, vrolijk en met een innemende lach. Kan ook druk en luid zijn en een beetje gek. Deze innerlijke bruisbal, nog steeds een groot kind mogen zijn, dat is mijn kracht en houvast in mijn leven! Ik houd van dans en muziek en maak graag blije filmpjes. Ik ben mandala’s gaan tekenen en verhalen gaan schrijven.

De laatste jaren ben ik meer gaan delen over de onzichtbare kanten van chronisch ziek zijn. Naast mijn blije kant en waar ik het leven op mijn manier nog leuk houd. Ik heb hier veel positieve reacties op gekregen wat mij motiveerde verder te gaan met inspireren vanuit dat wat ik meemaak. Zingeving is een van mijn belangrijkste waarden en hoe mooier dan als er mooie dingen voort kunnen komen uit de shitzooi in je leven!

Creaties tot leven brengen die eigenheid zichtbaar maken en bijdragen aan een vrijer jezelf mogen zijn. Daar ga ik van ‘aan’!!

In 2018 begon ik bij De Vrije Uitloop. Dit is een coöperatie in Breda die mensen de gelegenheid geeft met behoud van uitkering parttime te ondernemen naar vermogen. De eerste twee jaar heb ik er alles uit gehaald wat erin zat. Daarna stortte mijn belastbaarheid verder in en begon een behoorlijke rollercoaster met ook nuttige antwoorden. Ik heb een behoorlijk scherpe en opmerkzame geest. Gecombineerd met mijn creativiteit en eerste aanraking met het maken en onderhouden van websites, begon ik me daar verder in te bekwamen. Anno 2023 heb ik webdesign meer op een tweede spoor gezet en ben ik gaan verkennen wat ik vanuit mijn verhaal de wereld kan brengen. Daar gaat deze website over die je nu bekijkt!

Tot enig verdriet zijn eigen kinderen nooit in mijn leven gekomen. Ik getroost me er nu in dat ik dat stomme Cowden syndroom dan ook niet zonder het te weten doorgegeven heb. Het syndroom is waarschijnlijk in mij ontstaan en stopt ook bij mij. Ik heb ander soort kindjes voort te brengen in mijn leven. En gelukkig heeft mijn zus drie mooie meiden waar ik trotse tante voor mag zijn. Een andere mooie groep in mijn leven is mijn dansgroep. Nisa Najila is een groep vrouwen met een passie voor oriëntaalse dans, beter bekend als buikdans. Ook zij kregen uiteraard een mooie website van mij, dus als je nieuwsgierig bent, kun je hier meer over ons lezen.